komende voorstelling
Sjloebe & noldhakke!

Het appartement van Floor is de verzamelplaats van een groepje vriendinnen die elke vrijdag bij elkaar komen om Trivial Pursuit te spelen. Floor is gescheiden en lijkt zich goed te kunnen redden in haar eentje. Als haar vriendin Isabelle ook gaat scheiden, nodigt Floor haar onmiddellijk uit om een tijdje bij haar te komen wonen.

Grotere tegenpolen dan Floor en Isabelle zijn ondenkbaar en het duurt dan ook niet lang voordat de bom barst tussen het neurotische kasplantje Isabelle en de rommelige, stoere Floor. De directe aanleiding hiertoe wordt gevormd door de twee Spaanse broers die ook in het gebouw wonen. Floor heeft haar zinnen op hen gezet, maar wordt hierin gedwarsboomd door Isabelle. Uiteindelijk is bij Floor de maat vol en zet zij Isabelle haar huis uit. Maar dan wordt Fleur liefdevol opgenomen door... de twee Spaanse broers.

Tekst: The Odd Couple - Neil Simon
Vertaling: Ontkoppeld - N. Steemers

meer info & kaartverkoop
Informatie
Kaartverkoop

Kaarten voor de voorstellingen kunnen in de voorverkoop online worden besteld via de website van het betreffende theater. De prijzen variëren en zijn afhankelijk van de door u gewenste rang.

Op de avond van de voorstelling zijn kaarten aan de kassa verkrijgbaar, mits beschikbaar.

Parkstad Limburg Theaters - Parkstad
De Domijnen - Sittard
Toon Hermans Theater - Sittard

Nieuwsbrieven

Bekijk hier de digitale nieuwsbrieven die door het StreekTheater zijn verzonden. Wilt u in de toekomst de digitale nieuwsbrief van het StreekTheater ook ontvangen vul dan het het formulier in.

lees meer
Foto's

Veel uitvoeringen worden op beeld vastgelegd.
U kunt verschillende foto's bekijken van diverse producties die Het StreekTheater heeft uitgevoerd.

lees meer
Acteurs

Maak kennis met de acteurs die nu en in het verleden zorgden voor onnavolgbare producties.

lees meer
Organisatie

Bestuur
Arno Deckers, voorzitter
Arno Crasborn, secretaris
Wiel Dederen, penningmeester
Anita Creusen, bestuurslid
Henk Butink, bestuurslid
Rob Dijcks, bestuurslid
Peter Vincent, bestuurslid

Bestuurlijke ondersteuning BOA
Thei Meulenberg, financiën

Ondersteunende diensten
Gastvrouwen: Marjo Brauers, Hanny Crasborn
Gastheer: Chris Brauers
Ondersteuning PR: Mediamens
Leesgroep: Anita Creusen, Paul Gulikers
Geluid en Techniek: Rob Clement

Decor
Coördinatie: Wiel Pierik
Werkgroep: Ger Bosch, Han vande Ende, Jean Hoven, Wiel Pierik en Math Souren

Inspiciënten: Aggie Knauf, Kiek Merx, Corrien Jurena
Fotografie: Rob Kessels

Foto's medewerkers

producties

Het StreekTheater is trots op haar uitvoeringen. Bent u nieuwsgierig naar wat wij in al die jaren op de planken hebben gebracht en wat u binnenkort te wachten staat?

naar alle producties
Historie

Het StreekTheater (voorheen het Heerlens StreekTheater) is op 10 november 1967 opgericht. In december 2017 vierden we het 50-jarig jubileum met een bijzondere feestavond.

De in de oprichtingsacte van de Stichting beschreven doelstelling "het uitdragen van het Limburgse streekeigene door middel van toneelvoorstellingen gesproken in het Limburgs dialect" is vandaag de dag nog even actueel als destijds. 

Dat dit doel wordt bereikt, blijkt uit het aantal bezoekers dat we iedere voorstelling mogen begroeten. Bij het 25-jarig bestaansfeest in 1992 werd de 600.000ste bezoeker welkom geheten. Een ongeëvenaard succes binnen de wereld van het amateurtoneel. Met dit fenomenale aantal bezoekers is Het StreekTheater veruit de grootste publiekstrekker in de Parkstad Limburg Theaters (Heerlen/Kerkrade). Sinds 2010 spelen de acteurs van Het StreekTheater ook in de schouwburg in Sittard-Geleen.

Na een periode met 3 producties per jaar en meer dan 60 uitverkochte voorstellingen trekt Het StreekTheater tegenwoordig met haar twee producties per jaar nog altijd meer dan 3.000 toeschouwers. Jong en oud weet de weg naar ons te vinden; bezoekers worden getrakteerd op een avondje dialecttoneel optima forma, waar met recht geldt dat Humor en Lach met hoofdletters worden geschreven.

Contact
INFORMATIE

Wilt u meer weten over Het Streektheater? Via onderstaand formulier kunt u ons dat laten weten.

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief? Vul dan uw mailadres in. Bekijk onze historie van verzonden nieuwsbrieven.

BESTUUR

Stichting Het StreekTheater
Gouverneurstraat 205
6411 XG - Heerlen (Limburg)

info@streektheater.nl

disclaimer
privacy policy

Sponsoren

Verschillende bedrijven dragen Het StreekTheater een warm hart toe. Dankzij hun sponsoring blijft het mogelijk de toegangsprijzen op een voor iedereen betaalbaar niveau te houden.
Het StreekTheater is onderstaande bedrijven zeer erkentelijk voor hun onmisbare steun.